• Klaverweg 11  |  4157 JA Enspijk  |  Telefoonnummer: 0345 652 007                              afspraak         prijs

Veel gestelde vragen

Hoeveel invloed heeft het rijgedrag op het werkelijk brandstof verbruik?

De spreekwoordelijke ‘rechtervoet’ heeft grote invloed op het brandstofverbruik. Hard optrekken en met hoge snelheden rijden, leveren direct een fors toegenomen verbruik op. Daarom is ook zoveel winst te halen met de besparende rijstijl van “Het Nieuwe Rijden”. Daarmee kunt u met gemak 10 procent brandstof besparen en heeft u ook minder slijtage aan banden en remmen. Ook andere aspecten van gedrag hebben een flinke invloed. Onnodig rijden met open ramen, ingeschakelde airco, een dakkoffer of bagage, kosten veel extra brandstof. Ook die kunnen een verschil maken van 5 tot 10 procent. Tot slot weten we dat korte ritjes relatief erg onzuinig zijn. Als u die beperkt, zult u merken dat uw gemiddelde verbruik een stuk gunstiger wordt. Al met al kunnen het rijgedrag en het gebruik dat u van de auto maakt, een verschil maken tot wel 30 procent. In zuinigheidswedstrijden, zoals de EcoTour van de ANWB of De Zuinigste Rijder, blijkt dat de officiële verbruiksgegevens wel gehaald kunnen worden en vaak zelfs ruim overtroffen. Zo’n competitie wordt gereden met normale auto’s, op gewone wegen. Wel natuurlijk met inzet van alle besparende mogelijkheden en met chauffeurs die goed bekend zijn met een zuinige rijstijl.

Wat zijn winterbanden precies?

Winterbanden zijn banden van een speciaal rubber met een dieper en grover profiel die tijdens de winter meer grip op het wegdek hebben. Daardoor zijn ze geschikt voor gladde wegen met bijvoorbeeld sneeuw of ijzel. Dankzij hun profiel zorgen winterbanden ook tijdens regenachtige dagen voor meer grip op een nat wegdek.

Wat is een Nationale Auto Pas (NAP)?

Eén op de achttien gebruikte auto’s in Nederland heeft een opzettelijk teruggedraaide kilometerteller. Stichting Nationale Auto Pas (NAP) bestrijdt en voorkomt tellerfraude en geeft duidelijkheid over de kilometerstand vóórdat u een gebruikte auto koopt. Sinds 1991 verzamelt Stichting NAP de kilometerstanden van bijna alle motorvoertuigen in Nederland. Zo wordt van vrijwel iedere auto, bestelauto, vrachtauto en motorfiets een kilometerhistorie opgebouwd. Als de kilometerstand van een voertuig wordt teruggedraaid, valt dat dus meteen op. Alle BOVAG-autobedrijven zijn aangesloten bij NAP en voeren bij iedere onderhoudsbeurt, reparatie, schade, in- en verkoop de kilometerstand in de NAP-database in. Autobedrijf blom voert deze kilometerstanden ook in bij de APK check. Autobedrijf Blom is aangesloten bij Bovag en verkoopt dus alleen NAP gecertificeerde auto's. Ga hiervoor naar occasions.

Wat is het voordeel van een winter- of zomerbeurt?

Zomer en winter kennen extreme omstandigheden. Als uw auto hier niet op is voorbereid, is er grotere kans op pech. Een extra inspectiebeurt voor het zomer- of winterseizoen kan geen kwaad. Zeker als u met de auto naar een warme bestemming of wintersport reist. Tijdens de zomer- of winterbeurt controleren BOVAG-autobedrijven op een aantal belangrijke punten, zoals olie- en waterpeil, ruitenwisservloeistof, airconditioning, verlichting, banden, ruitenwissers en de accu. Autobedrijf Blom organiseert dagen wanneer u voor een lage maar betrouwbare prijs een zomer of wintercheck kunt laten doen. Hou hiervoor de nieuwspagina in de gaten. 

Hoe zorg ik voor optimaal aircogebruik?

Als u uw airco goed gebruikt, belast u het milieu minimaal. Bovendien voorkomt u nare luchtjes in de auto en is er minder onderhoud nodig. Enkele tips:

-Zet bij een warme auto de eerste kilometers de ramen open. De auto is sneller koel en u bespaart brandstofverbruik als gevolg van het ‘harder werken’ van de airco.

-Gebruik de airco regelmatig, dit voorkomt lekkages.

-Verwijder vuil en bladeren van de luchtinlaten, dit voorkomt verstopping.

- Zet de airco een minuut voordat u op uw bestemming bent uit. Zo wordt de airco goed geleegd en voorkomt u nare luchtjes.

Bron: Bovag website

afspraak

kost dat

nap

logo bovag_liggend